DESPRE NOI

ADRESĂ: Bd. Decebal, 90, Piatra Neamț.
TEL: +40233.230.138
FAX: +40233.230.180
EMAIL: office@info-media.ro

 

SC INFOMEDIA SRL a fost înfiinţată în 1997, cu capital integral privat, având drept activitate principală – întreţinerea şi repararea maşinilor de birou, de contabilizat şi a calculatoarelor, cod CAEN 9511, iar ca activităţi secundare – 6311 Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe.

În anul 1999 am început distribuţia de case de marcat Optima, Euro şi Xkube şi am continuat colaborarea cu diverşi distribuitori de tehnică de calcul şi consumabile.

În anul 2003 am introdus în portofoliu suita de aplicaţii software WinMentor, ce vine ca o completare firească a activităţilor orientate către întreprinderile mici şi mijlocii.

Microsoft şi Siveco ne-au selectat ca şi parteneri în anul 2005. Ne-am implicat alături de aceşti parteneri în proiecte naţionale de informatizare a Ministerului Învăţământului şi Cercetării (e-Learning şi Managementul Documentelor Sivadoc) şi al Caselor de Asigurări de Sănătate din 3 judeţe Neamţ, Bacău şi Suceava (SIUI).

În anul 2014 am implementat contracte de furnizare echipamente şi sisteme ERP. Întreagă infrastructură hard şi soft este pusă la dispoziţie de noi, datacenter-ul din locaţie se măreşte spectaculos.

În anul 2015 implementăm magazine (soft retail, touch screen, cântare, imprimante fiscale şi scannere), a căror bază de date centrală este găzduită pe serverele noastre. Aplicaţia permite atât modul de lucru on-line cât şi off-line automat (trece în modul online automat la apariţia conexiunii), permite modificarea preţurilor în orice magazin de la sediul central, importul documentelor şi generarea automată a nir-urilor, toate datele sunt vizibile în timp real.

Tot în 2015 am început crearea de aplicaţii personalizate pentru clienţii noştri. Printre ele exemplificăm Info Arenda – aplicaţie pentru sectorul agricol în care se urmăresc contractele de arendă detaliate la nivel de solă, parcelă şi bloc fizic, permite raportarea datelor către APIA şi către primarii, urmărirea plăţilor pe fiecare contract şi managementul documentelor (ataşarea fiecărui contract de scanări după acte de proprietate, buletin etc) şi raportarea în Winmentor pentru realizarea declaraţiilor 112.

În anul 2016 am dezvoltat o aplicaţie la cerere, Info Exchange, pentru un client cu activitate de schimb valutar pentru 100 de locaţii. Avem în curs de implementare aplicaţii inclusiv pentru terminalele mobile pentru industria producătoare care să asigure trasabilitatea (etichetarea semifabricatelor, depozitarea acestora, urmărirea produselor finite şi localizarea acestora în depozit, pregătirea pentru livrare şi generarea documentelor de călătorie – CMR).

Toate aceste aplicaţii au la baza tehnologie web şi sunt găzduite pe serverele Infomedia.

În prezent serviciile oferite de Infomedia SRL sunt:
1. Implementare ERP – managementul resurselor companiei prin urmărirea stocurilor, soldurilor parteneri, relaţiilor comerciale, mijloacelor fixe, salarizării şi integrarea acestora cu aplicaţii web de interogare şi introducere de date. Experienţă acumulată în toţi aceşti ani acoperă diverse ramuri:
– Industria Lemnului
– Prelucrări mecanice
– Tâmplărie
– Prelucrarea hârtiei
– Textile pielărie
– Agricultură
– Preparate
– Panificaţie
– Comerţ
– Rent-a-Car

2. Servicii de găzduire aplicaţii – se adresează firmelor cu mai multe puncte de lucru, dispersate geografic, care doresc să aibă date online. În principal găzduim aplicaţii de business de tip ERP, însă venim şi cu completarea acestora oferind server de mail, web, comenzi online şi aplicaţii de tip B2B şi B2C.

3. Service calculatoare, imprimante şi case de marcat – firma oferă servicii de instalare şi configurare a serverelor, sistemelor de calcul şi reparaţii pentru toate perifericele prin tehnicienii de service acreditaţi.

4. Consumabile şi refil – asigurăm consumabile pentru toate echipamentele comercializate
– Hârtie A4 şi în rolă
– Role de casă de marcat
– Cartuşe şi riboane
– Refill

5. Vânzări de echipamente
– Servere
– Sisteme
– Echipamente de printare şi citire coduri de bare
– Periferice
– Terminale POS
– Case de marcat
– Echipamente de reţea